Renkaan valinta on ratkaisevan tärkeää auton turvallisuudelle

Talvirenkaat

Renkaita valittaessa valinta on todennäköisesti paljon tärkeämpi kuin luulet. On yhtä tärkeää kuin turvallisen auton valitseminen vähentää loukkaantumisriskiä, ​​jos joudut onnettomuuteen. Turvallinen auto voi pelastaa henkesi ja voi suoraan määrittää kuinka suuri onnettomuus vaikuttaa sinuun. Renkaat vaikuttavat suuresti onnettomuuteen vai ei. Ne määrittävät, kuinka hyvä kannatin sinulla on ja kuinka pitkä jarrutusmatka sinun täytyy pysäyttää auto. Kiinnike vaihtelee maasta riippuen. Kesärenkaissa tärkein on kuiva ja märkä tienpinta. On myös tärkeää, että ne estävät veden tasoittumisen, mikä voi helposti aiheuttaa onnettomuuksia rankkasateessa. Talvirenkaiden renkailla on hyvä kiinnike lumessa ja jäässä. Juuri täällä näiden alusten jarrutusmatka on tärkeä. Sama pätee myös tähän, että ne voivat välttää laattojen suunnittelun, joka voi tapahtua helposti, kun lumi on erittäin märkää.

Tärkeintä on varmistaa, että sinulla on kesärenkaat kesäkaudella ja talvirenkaat talvikaudella. Sitten sinun on varmistettava, että heidän kunto on hyvä. Niiden kuvion syvyyden tulisi olla yli 4 mm, muuten kriittiset ominaisuudet alkavat laskea ja jarrutusmatka kasvaa ja myös veden tai laattojen suunnittelun riski kasvaa. Autossa on oltava myös hyvät iskunvaimentimet, koska ne työntävät renkaan seinää vasten, niin että sinulla on suurin kosketuspinta jarrutettaessa. Joten on tärkeää tarkistaa iskunvaimentimet ja varmistaa, että ne korvataan uusilla, jos ne ovat kuluneet. On myös tärkeää, että jarrut ovat hyvässä kunnossa, koska kuluneet jarrut voivat vaikuttaa myös siihen, kuinka nopeasti pysähtyy autoon. Varmista, että jarruhuolto säännöllisin väliajoin.

Lyhyt jarrutusmatka voi usein saada sinut pysäyttämään auton ajoissa, jotta voit välttää onnettomuudet. Jos sinulla on pitkä jarrutusmatka, riski joutua onnettomuuteen kasvaa, mikä tekee tärkeänä, että sinulla on myös turvallinen auto. Mutta on parempi, että sinulla on hyvät renkaat, jotta voit välttyä sattumalta. Siksi rengasvalinta on niin tärkeä ja että valitset oikean renkaan oikeaan tilaisuuteen ja älä yritä säästää rahaa valitsemalla renkaat, jotka toimivat huonommin kuin premium-renkaat.

Joten varmista, että valitset korkealaatuisimmat premium-renkaat, joilla on hyvät ominaisuudet olosuhteissa, joissa aiot ajaa. Sekä kesä- että talvirenkaisten on oltava hyviä ja niiden on oltava lyhyet jarrutusmatkat kesä- ja talviolosuhteisiin jokaiselle renkaalle. Sinun on myös varmistettava, että uras yvyyttä on yli 4 mm ja että niissä on oikea ilmanpaine. Tämä on tarkistettava säännöllisesti ongelmien välttämiseksi. Renkaiden on oltava myös hyvässä näkyvyystilassa. Jos huomaat renkaan visuaalisia vaurioita, ota heti yhteyttä renkaankorjaamoon ja kysy asiantuntijalausunto, jos voit ajaa rengasta tai joudutko vaihtamaan renkaan.

 

kesärenkaat talvirenkaat jarruhuolto