Miksi ostaa neljä rengasta?

Renkaat

Ideaalisesti oikein vaihdettuina ja säännöllisesti huollettuina jokaisen neljän renkaan tulisi kulua tasaisesti, jolloin ne tulisi vaihtaa kaikki samaan aikaan. Mikäli et kuitenkaan vaihda etu- ja takarenkaitasi keskenään etuvetoisessa autossa, on tavallista että etummaiset renkaat kuluvat nopeammin, kuin takarenkaat. Vaikka olisi parasta vaihtaa kaikki renkaat samaan aikaan, on kuitenkin tilanteita joissa tämä ei ole mahdollista. Lue allaolevat rengasvinkit tällaiseen tilanteeseen.

Vaihdettavana vähemmän, kuin neljä rengasta

Varmistu, että koko, rakenne ja rengastyyppi on mahdollisimman lähellä vanhaa rengasta.
Jos et aio ostaa koko rengassarjaa suosittelemme, että ostat vähintään kaksi korkean suorituskyvyn rengasta, kuten renkaat. Kaksi uutta rengasta tulisi aina asentaa taka-akselille ajoneuvotyypistä riippumatta. Jos vaihdat vain yhden renkaan, ota renkaiden ikääntyminen huomioon vaihdossa. Valitse vanhoista renkaista se, jossa on eniten urasyvyyttä, ja asenna se taka-akselille uuden renkaan kanssa.

Miksi uudet renkaat tulee aina asentaa taakse?

Syvemmät urat renkaan pinnalla syrjäyttävät tehokkaasti vettä renkaan pinnalta, saaden aikaan paremman pidon ja ehkäisten vesiliirron vaaraa märillä teillä. Parempi pito taka-akselilla sallii sinun ohjata ajoneuvoa paremmin kompensoiden pienempää pitoa etupyörillä, jolloin voit turvallisesti pitää ajoneuvon hallinnassa. Kun uudet renkaat asennetaan etuakselille, kuluneissa takarenkaissa on vähemmän uraa, ja pienempi vesiliirron vastustus. Ne saattavat menettää pitonsa märillä teillä saaden auton perän heittelemään hallitsemattomasti.

 

rengasvinkit renkaat