Fördelar med Året-runt-däck

Vinterdack

Året-runt-däck, eller allrounddäck som de även kallas, är speciellt framtagna för specifika europeiska områden med tempererade klimat, som kännetecknas av regniga och milda vintrar, vilket gör däcken perfekta för användning i Storbritannien. Året-runt-däck är designade för att ge bilföraren en trygg, säker körupplevelse hela året runt utan att behöva byta däcken två gånger per år.

Det finns alltid en kompromissande faktor rörande prestandan mellan vinter- och sommardäck under de olika årstiderna,  bland annat när det kommer till däckkontroll, bromsning och grepp under torra, blöta och snöiga väderförhållanden. Detta betyder att det är osannolikt att året-runt-däcken kommer vara lika bra som de allra bästa specialistdäcken för respektive årstid, men kan förväntas vara  bättre under vinterförhållanden än sommardäck, och bättre under sommarförhållanden än vinterdäck. Den huvudsakliga fördelen är att du slipper krånglet och kostnaden med att behöva byta däck två gånger per år. I områden där vintrarna är strängare och snö och is är vanligt förekommande (eller ifall du tänker resa till delar av Europa där så är fallet) är det nödvändigt med ordentliga vinterdäck

Året-runt-däck är lätta att köra med tack vare god balans i kurvorna och bra väggrepp under både blöta och torra förhållanden. På våta vägar minskar de unikt designade räfflorna i gummit risken för vattenplaning genom att trycka undan vattnet. Bilföraren behöver inte oroa sig för ifall vintern kommer plötsligt eller ej, då däckens täta räfflor effektivt hjälper gummit få ett bra grepp på vägen i kalla förhållanden, för en trygg körupplevelse och för att man säkert ska kunna bromsa på kalla, frusna och snötäckta vägar.

Året-runt-däck ger åt bilägaren en trygg och säker passage till kallare och mer utmanande vinterförhållanden. Vissa tillverkare har även finstämt gummimönstret för mindre oljud och optimal vägkontakt på alla möjliga sorters vägytor.

 

däck vinterdäck